Om föreningen

År 2001 hamnade Falu gruva, staden och bergsmanslandskapet på UNESCOs världsarvslista. En angelägenhet för hela mänskligheten! En plats att vårda, bevara och utveckla för all framtid.

Mängder av svenska och utländska turister reser hit för att uppleva Världsarvet Falun. Men hur är det med oss Falubor? Det är så lätt att bli hemmablind. Vad vet vi om vårt världsarv?

Världsarvet Faluns Vänförening arbetar för att synliggöra och öka medvetenheten om världsarvet för alla som bor här. Det lokala engagemanget är så viktigt för att vårt världsarv ska fortsätta att utvecklas.

Tillsammans ordnar vi olika aktiviteter och är med och påverkar utvecklingen i Världsarvet Falun. Det gör vi på olika sätt genom att:

• synliggöra världsarvet
  • stödja entreprenörer med koppling till världsarvet
  • bidra till ny och ökad kunskap
  • arrangera föreläsningar, studiecirklar, guidade turer
  • stödja kulturella arrangemang
  • stödja pågående verksamheter riktade till barn och unga
  • aktivt marknadsföra världsarvet i olika sammanhang
  • dela ut pris till Årets Eldsjäl och Årets Guldkorn
  • satsa på ”världsarvsambassadörer”
    och mycket mer …

Vi genomför våra aktiviteter i samarbete med Folkuniversitetet Dalarna

Här kan du ladda ner PDF-versionen av Världsarvet Faluns Vänförenings folder.